Morgan Stanley Strategist rekommenderar Bitcoin som centralbanker utökar pengarutskrift

Morgan Stanley Investment Managers chefstrateg och chef för tillväxtmarknader har rekommenderat bitcoin som en alternativ investering till aktier mitt i centralbankernas massiva penningtryckspolicy. Han säger att alternativa tillgångar, som guld och kryptovaluta, kan fortsätta att fungera bra medan aktierna kämpar.

Morgan Stanleys strateg diskuterar aktier, guld och bitcoin

Chef för Emerging Markets och Chief Global Strategist på Morgan Stanley Investment Management Ruchir Sharma diskuterade aktier, guld och även Bitcoin Era i en intervju med CNN på tisdag. Den indiska investeraren och fondförvaltaren anslöt sig till Morgan Stanley 1996.

Sharma började med att förklara att tekniska aktier och risktillgångar verkligen skulle skadas av stigande räntor. Trots Federal Reserve: s indikation tror strategen att räntorna kan börja stiga „snabbare än vi tror, ​​möjligen till och med redan nästa år.“ Han förklarade att vi har sett ”så höga aktiekurser även om ekonomin är mycket svag.” Nästa år räknar han med att se motsatsen, eftersom ekonomin återhämtar sig och covid-19-pandemin är bakom oss. Han noterade dock att aktier kommer att kämpa „bara på grund av det otroliga stöd de har fått från likviditet och räntor och att stödet försvinner nästa år.“

På frågan om guld och kryptokurrency sa Sharma att „det är en generation,“ och tillade att vissa äldre investerare fortfarande köper guld medan „några av de yngre är, årtusenden köper mer av bitcoin och kryptovalutor.“ Han lade till:

Generellt tror jag att det som berättar för dig är att det finns denna kvarvarande känsla där ute att med tanke på vad centralbankerna gör när det gäller att skriva ut så mycket pengar finns det en sökning efter alternativa tillgångar, jag tror att dessa tillgångar kan fortsätta att fungera bra.

„I synnerhet guld gör det mycket bra när räntorna, justerade för inflation, är negativa och jag ser den situationen fortsätter ett tag“, förutspådde den globala chefsstrategen och tillade att även när inflationen kommer tillbaka kommer centralbankerna att vara långt efter kurvan för att göra något åt ​​det snabbt.

Han sa emellertid att „Guld är en mycket spekulativ tillgång“ och betonade att „på lång sikt gör aktier mycket bättre än guld.“

Han citerade en artikel om The New York Times som föreslog att de inflationsjusterade avkastningen på amerikanska aktier under de senaste 100 åren är cirka 7% per år, jämfört med 1% för guld.

Ändå känner Sharma fortfarande att „guld är relativt ok under de närmaste tre till fem åren.“ Han upprepade att „centralbanker skriver ut så mycket pengar och vi vill ha lite säkerhet där ute“, utarbetade han:

Att ha ungefär 5% av din portfölj i guld är inte en dålig idé, och om du är lite mer äventyrlig, och jag antar att det är mer att göra med demografi, sök självklart efter bitcoin och andra kryptovalutor.