Een van de belangrijkste en meest legitieme gebeurtenissen in de Bitcoin-geschiedenis die onder de radar vliegt, is Says Galaxy Digital.

Crypto-beleggingsfirma Galaxy Digital zegt dat Bitcoin een van de belangrijkste gebeurtenissen in haar bijna 12-jarige geschiedenis heeft gerealiseerd.

In een nieuw marktrapport van Galaxy Fund Management wijst portefeuillemanager Paul Cappelli op het feit dat softwaregigant en inlichtingenfirma MicroStrategy net $250 miljoen in Bitcoin heeft gekocht als een monumentale gebeurtenis die onder de radar vliegt.

„…onbekend bij veel toevallige waarnemers, zag Augustus een van de meest rudimentaire en meest gelegitimeerde gebeurtenissen voor de ruimte tot nu toe. MicroStrategy Inc., een softwarebedrijf voor bedrijfsinformatie dat beursgenoteerd is op de NASDAQ (ticker: MSTR), kondigde een balansinvestering van $250 miljoen in bitcoin aan. Dit vertegenwoordigt bijna 20% van de totale kaspositie van het bedrijf, met CEO Michael Saylor die aanhaalt dat het rendement van de kasmiddelen vervaagt te midden van een verzwakkende greenback“.

Galaxy Digital zegt dat de bedrijfsovername van Bitcoin Code een teken zou kunnen zijn van wat er komt als een groeiend aantal geldmanagers de toekomst van de Amerikaanse dollar in twijfel trekken te midden van triljoen-dollar stimuleringsmaatregelen en wereldwijde economische instabiliteit.

„Hoewel het onduidelijk is hoeveel andere bedrijven ervoor hebben gekozen om werkend geld te gebruiken om te investeren in Bitcoin onder de huidige macro-omgeving, zou dit een indicatie kunnen zijn van wat er nog moet komen als een gesofisticeerde basis van investeerders de lange termijn impact van de inflatie als gevolg van Covid-19, ongekende stimulans van de overheid, en wereldwijde politieke, sociale en economische onzekerheid in overweging nemen“.

In een recent interview over de What Bitcoin Did podcast onderstreepte de pseudonieme analist PlanB ook het belang van de stap. Hij zegt dat de investering in wezen een ETF is, die Wall Street-beleggers een eenvoudige manier biedt om blootstelling aan BTC te verkrijgen.

„Ik dacht dat banken, pensioenfondsen, misschien landen [zouden] investeren in Bitcoin. Maar het is nooit bij me opgekomen dat beursgenoteerde bedrijven dat ook zouden doen. Natuurlijk hebben ze hetzelfde probleem met al dat geld op hun balans. Vooral in Europa, met negatieve rente…“

En als er beursgenoteerde bedrijven zijn, dan viel het me op dat veel mensen het belang van wat MicroStrategy deed niet inzien. Maar omdat het een beursgenoteerd bedrijf is, betekent het dat mensen de Bitcoin of Bitcoin exposure in hun pensioenfonds kunnen plaatsen. Ze kunnen gewoon hun makelaar bellen en ze kunnen niet zeggen ‚haal me wat Bitcoin in mijn pensioenfonds‘, maar ze kunnen wel zeggen ‚haal me deze bedrijven, want dat is mijn pensioenregeling‘. En op die manier zou je MicroStrategy kunnen zien als een ETF.“

In zijn aankondiging bood MicroStrategy twee belangrijke redenen voor zijn baanbrekende investering in BTC.

Het bedrijf zegt dat het gelooft dat de toonaangevende cryptocurrency niet alleen een potentiële afdekking tegen inflatie biedt, maar ook een hogere kans op een groot rendement in vergelijking met andere beleggingen.